Το Smart Attica είναι ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (EDIH) για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα.

Επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, στην Αττική σε πρώτη φάση και στην υπόλοιπη Ελλάδας στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής τους ωριμότητας. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, θα παρέμβει σε τρεις κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας:

  • Ενέργεια και Περιβάλλον
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα και Μεταφορές
  • Πολιτισμός και Τουρισμός. 

Ο κόμβος Smart Attica, σε σύμπνοια με το πανευρωπαϊκό δίκτυο των European Digital Innovation Hubs, θα παρέχει υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται στην τεχνογνωσία του κόμβου στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα, τις εφαρμογές Υπολογιστών Υψηλών Επιδόσεων, την τεχνολογία 5G και την Κυβερνοασφάλεια.

Η κοινοπραξία Smart Attica αποτελείται από 17 εταίρους, μεταξύ τους και το ΕΚΤ. Τον συντονισμό έχει αναλάβει το ahedd Digital Innovation Hub του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η τεχνογνωσία και οι ρόλοι των εταίρων, που προέρχονται από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και τραπεζικό/ χρηματοοικονομικό τομέα, εγγυώνται την αποτελεσματικότητα του κόμβου.

Ο κόμβος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που εντάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες: 

  • Δοκιμή πριν από την επένδυση (Test before invest), 
  • Δεξιότητες και κατάρτιση (Skills and training), 
  • Υποστήριξη στην εξασφάλιση επενδύσεων (Support of investments) και 
  • Οικοσύστημα Καινοτομίας και δυνατότητες δικτύωσης (innovation ecosystem and networking opportunities).

Το EKT αξιοποιώντας την εμπειρία και τον ρόλο του στο εγχώριο σύστημα καινοτομίας, αλλά και τις συνέργειες που δημιουργούνται με έργα και δράσεις που ήδη υλοποιεί, θα προσφέρει υπηρεσίες σε όλες τις προβλεπόμενες κατηγορίες, όπως υποστήριξη δικτύωσης, χρηματοδοτικές ευκαιρίες, εκπαίδευση για ψηφιακές δεξιότητες, δοκιμή πριν από την επένδυση, εξειδικευμένες υπηρεσίες για φορείς στον τομέα του πολιτισμού.


Μάθετε Περισσότερα

 


Επικοινωνία

Θέλετε υποστήριξη από τον κόμβο Smart Attica; Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για οποιοδήποτε άλλο λόγο, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας.