Είσοδος

EIT Health

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2008 με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας της Ευρώπης. Το ΕΙΤ είναι αναπόσπαστο μέρος του Ορίζοντα 2020, του προγράμματος-πλαισίου της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία.

Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας.

Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o πόλος του EIT Health στην Ελλάδα. Ως το 2021, το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 75 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς όπως το EIT Health Innostars awards και το RIS Innovation Call, ενώ 16 από αυτές έχουν λάβει χρηματοδότηση και βραβεία. Περισσότεροι από 480 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το HelloAIRIS και οι Ημέρες Καινοτομίας (i-Days).

Διαβάστε το Newsletter No1 για τα προγράμματα του EIT Health 2022.

 


Ιστορίες επιτυχίας

To EIT Health υποστηρίζει τις πολλά υποσχόμενες ελληνικές καινοτομίες - 3 ελληνικές εταιρίες θα χρηματοδοτηθούν για τις καινοτομικές λύσεις τους

Μια ελληνική startup στους ημιτελικούς των InnoStars Awards 2021

Έντεκα καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγείας διακρίθηκαν από το EIT Health RIS για το 2021

Ελληνική εταιρεία διακρίθηκε σε πρόγραμμα του EIT Health για την ενίσχυση της καινοτομίας

Ένας Έλληνας πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού Wild Card


Ανοικτά προγράμματα

EIT Health RIS Innovation Call 2023 για επιχειρήσεις, οργανισμούς και μονάδες υγείας εδώ.

Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της υγείας από το EIT Health RIS Academy εδώ.

Δείτε όλα τα ανοικτά προγράμματα του EIT Health για Startup Innovation, Business and Education εδώ.  

Μάθετε για όλα τα μεγάλα προγράμμα καινοτομίας που έχει υποστηρίξει το EIT Health, οδηγώντας στην δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της υγείας, εδώ

Δείτε τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα σε κάθε χώρα για Incubation, Validation καιι Scaling του συνεργατικού σχηματισμού του EIT Health, InnoStars εδώ.

 

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΤ (Γιώργο Μέγα, megas@ekt.gr και Βαρβάρα Βασιλάκη, vasilaki@ekt.gr).